Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2018. 22:58   >>  23:22 10

PLENKOVIĆ NA VLADI

Srbija bi da poveže današnju HR i NDH

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je Srbija izložbom o ustaškom logoru Jasenovac u Njujorku pokušala da poveže fašističku tvorevinu iz Drugog svjetskog rata NDH i današnju Hrvatsku i naglasio da službeni Zagreb to nikada neće dopustiti.


U uvodnom obraćanju na početku sjednice vlade Plenković nije spomenuo skorašnju posjetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj, prenijela je agencija Hina.

On je kazao da je hrvatska vlada dostojanstveno obilježila Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, gdje ju je predstavljala potpredsjednica i ministarka spoljnih poslova Marija Pejčinović Burić.

S druge strane, "Srbija je izložbom u Njujorku pokušala da instrumentalizuje tu temu i postavi vezu između današnje Hrvatske i NDH, a mi znamo da se današnja Hrvatska temelji na sasvim drugim vrijednostima", kazao je Plenković.

"Naravno, to smo dokazali i u našem Ustavu i u Domovinskom ratu i nećemo dopustiti instrumentalizaciju koja bi današnju Hrvatsku prikazala u negativnom svjetlu", dodao je.

Plenković je rekao da je "izuzetno važno" da se to stalno ponavlja.

"To je stav koji ćemo artikulisati svim susjedima i međunarodnoj zajednici", kazao je Plenković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније