Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

31. 01. 2018. 12:28 >> 11:55
22

HODŽA SAOPŠTILA

Cilj Prištine da Srbija prizna Kosovo

Cilj Prištine u dijalogu sa Beogradom je međusobno priznanje i normalizacija odnosa, izjavila je kosovska ministarka za evropske integracije Durata Hodža.

Ona ističe i da su se obje delagacije saglasile da dijalog ne može trajati vječno.

Ona je za austrijsku agenciju APA izjavila da "Priština i Beograd ne žele da spriječe jedna drugu u procesu pristupanja EU".

"Imamo dobre odnose sa susjedima. Srbija se protivi da prizna nezavisnost Kosova, ali postoji jedinstvo oko toga da dijalog ne može biti beskonačno", rekla je uz opasku da je normalizacija odnosa uslov za članstvo Beograda u EU.

Govoreći o sjeveru Kosova, Hodža kaže da Beograd nema negativan uticaj na srpsko stanovništvo na tom području, gdje građani žele da budu jednako tretirani.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније