Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

27. 01. 2018. 14:42 >> 14:14
4

PROTEST OPOZICIJE

Vodeni topovi na ulicama Tirane

Više hiljada ljudi okupilo se u Tirani na protestu albanske opozicije koja optužuje vlast za povezanost sa organizovanim kriminalom.

Osim toga, oni traže ostavke članova Vlade Albanije.

Pristalice albanske Demokratske stranke i njenih partnerskih partija protestovale su na Bulevaru narodnih mučenika u Tirani protiv vlade.

Zbog protesta su pojačane mjere bezbednosti u blizini kancelarija Vlade Albanije.

Kako se navodi, na protest su došli građani iz čitave zemlje.

Današnji protest smatra se testom podrške opozicionoj Demokratskoj stranci, koja je pretrpjela veliki poraz na prošlogodišnjim izborima i dobila svega 43 od 140 poslaničkih mjesta u parlamentu.

Skup je obezbjeđivalo više od 1.500 policajaca, a veći dio policijskih snaga bio je pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Primjetne su takođe pojačane kontrole kao i vodeni topovi na ulicama.

Ambasada SAD u Tirani izdala je saopštenje u kojem preporučuje da se izbjegava maršruta protesta, kao i zadržavanje na većini trgova u gradu.

Albanija je od 2009. godine članica NATO-a, a status kandidata za članstvo u EU dobila je 2014.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније