Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 01. 2018. 14:27 >> 13:54
20

RUSIJA POZIVA

"Vrijeme da se ukine protektorat nad BiH"

Rusija se protivi bilo kakvim izmjenama Dejtonskog sporazuma, pogotovo što bi to moglo da nametne Bosni i Hercegovini (BiH) nove oblike organizacije vlasti, kaže Marija Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je na redovnoj konferenciji za novinare rekla i da je Rusija, kao jedna od zemalja koja je garant Dejtonskog sporazuma, do sada bila uvijek za rigorozno poštovanje tog sporazuma.

"Rusija poziva zapadne partnere da poštuju bosanskohercegovačko pravo da riješe sva sporna pitanja dijalogom, u okvirima Dejtonskog sporazuma. Takođe, pozivamo i na okončanje protektorata međunarodne zajednice nad BiH, oličenog kroz kancelariju visokog predstavnika za BiH", poručila je Zaharova.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније