Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ N1 ]

24. 01. 2018. 16:36 >> 16:12
10

ZUKORLIĆ PORUČIO

CG oprošteno priznanje Kosova

Muamer Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja i predsjednik Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije, najavio je da će njegova partija učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu, i da će nosilac liste biti Nenad Prokić.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZ) transformisana je prošle godine u Stranku pravde i pomirenja, a za njenog predsjednika izabran je Muamer Zukorlić, koji za N1 kaže da je cilj bio da se mehanizam političkog djelovanja i principi BDZ-a ponude cjelokupnom “političkom tržištu” u Srbiji.

Ipak, Stranka pravde i pomirenja i dalje je registrovana kao manjinska stranka, s tom razlikom da, kako objašnjava Zukorlić, fokus djelovanja stranke nije samo na bošnjačkoj zajednici, već na svi manjinama, uključujući i, kako je rekao, manjinski dio srpskog naroda.

Govoreći o izjavi Bakira Izetbegovića o mogućnosti da BiH prizna nezavisnost Kosova, Zukorlić je rekao da je ta izjava bila iznuđena tokom intervjua, i da je reakcija na nju bila nepotrebna i ostavila je utisak dvojnog standarda, budući da se Crnoj Gori, kako kaže, sve oprostilo oko Kosova, dok se na Izetbegoviću sve srušilo.

Zukorlić dodaje i da bi političari u regionu ipak morali da biraju riječi, čak i kada misle da su u pravu, jer tako postupate i sa prijateljima kada želite da zadržite dobre odnose.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније