Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila: J.B.Č. ]

24. 01. 2018. 09:48 >> 09:29

U HRVATSKOJ

Od gripa preminule 23 osobe

Sezona gripa u Hrvatskoj dostigla je vrhunac. Oboljelo je preko 15.000 ljudi, a preminulo 23.

Kako prenosi Index.hr, broj oboljelih i preminulih raste svakog dana, a prema podacima Nacionalnog centra za grip pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo trenutno je oko 15.000 prijavljenih slučaja gripa. Vladimir Draženović, direktor Centra, izjavio za HRT da će taj broj već danas porasti za oko 2000.

"Dosad su od posljedica gripa preminule 23 osobe, od toga tri mlađe od 50 godina", rekao je Draženović i dodao da će grip trajati bar još tri sedmice.

"Grip pokazuje sličan obrazac ponašanja isto kao i prošle godine kad je na vrhuncu trajao sedam nedjelja. Ovosezonski grip traje između tri i četiri sedmice te možemo očekivati da će biti prisutan još barem tri sedmice", dodao je Draženović.

Prema njegovom mišljenju svi koji kašlju, kijaju i pokazuju simptome bolesti ne bi trebalo da odlaze na posao, vrtiće i škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније