Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug,I.Š. ]

24. 01. 2018. 09:14 >> 08:46
5

GODINU DANA

Dodik: Od Srbije traže da me privedu

Lider RS Milorad Dodik izjavio je da već godinu dana zna da Sarajevo od Srbije zahtijeva njegovo privođenje.

 

 

 

"I ne samo to, postoji nalog da se, kad letim negdje, od zemalja u regionu traži da prizemlje vladin avion i pretresu ga, " rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Osim toga, Dodik je istakao i da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to objavio.

On kaže da se konstantno nalazi na udaru "raznih mešetara", među kojima, tvrdi, ima i njegovih političkih protivnika iz redova srpskih stranaka u RS. "U nedostatku dokaza o tome da postoji bilo šta neregularno oko nekretnine koju posjedujem u Beogradu, oni izmišljaju i fabrikuju priče o meni i mojoj porodici.

Pokrenuli su istragu, angažovali sudskog vještaka iz Tuzle, a kad nijesu bili zadovoljni njegovim rezultatima, smijenili su ga i našli novog iz Sarajeva.

I još u sve pokušavaju da uvuku Beograd", navodi Dodik. Dodik smatra da to rade jer bi u tom slučaju mogli da kažu da "Srbija saslušava Dodika", da "čak i tamo smatraju da je on lopov i kriminalac".

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gostijući u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi da je prošle godine u Beograd stigao zahtjev da se uhapsi Dodik, što je negirao ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Dodik kaže da je, koliko zna, Vučić govorio "na osnovu zvaničnih informacija koje je dobio od institucija u Sarajevu."

Vlasti BiH zatražile su od Srbije pomoć u istrazi o sumnjivim finansijskim transakcijama na području te zemlje povezanim s predsjednikom RS Miloradom Dodikom,izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, a ne zahtjev za privođenje i hapšenje.

U izjavi koju je prenio sarajevski portal "Faktor" Mektić je opovrgao tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako je iz BiH prošle godine u Beograd stigao zahtjev da se tamo uhapsi Dodik. Vučić je takvu tvrdnju iznio u intervjuu za beogradsku televiziju Hepi. "Bio je službeni zahtjev za privođenje predsjednika RS prije godinu dana.

Zamislite da Srbija privodi predsjednika RS. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena?", kazao je Vučić, dodajući kako je sve to bilo zbog "neke vile".

Milorad Dodik je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je na nezakonit način kupio vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinje za koju je platio 750.000 eura.

Sumnja se da je on tu kupovinu obavio u gotovini novcem nejasnog porijekla, a cijelu transakciju prikrio je naknadno odobrenim fiktivnim kreditom privatne banke iz Bijeljine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније