Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 01. 2018. 15:20 >> 14:49

STEFANOVIĆ ISTAKAO

"Priština ne dijeli informacije o ubistvu Ivanovića"

Ministar unutrašnih poslova Srbije Nebojša Stefanović je kazao da Beograd s Prištinom ne razmjenjuje informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na stranačkoj konferenciji za novinare, Stefanović je rekao da odbijanje Prištine da uključi srpske organe u istragu šalje jasnu poruku da oni ne žele da dijele informacije i upitao je u čijem je to interesu.

Stefanović je rekao da Srbija nema nikakve zvanične podatke, navodeći da je do njih teško doći bez forenzičkih i drugih podataka iz istrage o ubistvu Ivanovića.

Dodao je da će Srbija nastaviti da od Euleksa traži informacije o istrazi, kao i da će insistirati da se srpski organi uključe u istragu.

Komentarišući informacije o istrazi koje su se pojavile u prištinskim medijima, Stefanović je naveo da je Srbija ograničena zato što nema uvid u dešavanja na terenu, snimke bezbjednosnih kamera i izjave svjedoka.

"Zvali smo Euleks i Umnik, koji su po međunarodnim propisima zaduženi za stabilnost, i za sprovođenje istraga na KiM", rekao je on.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li o istrazi govori kao ministar unutrašnjih poslova ili funkcioner SNS-a, Stefanović je kazao da se radi o stranačkoj konferenciji za štampu.

Lider gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније