Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 01. 2018. 10:55 >> 10:21
1

U SOLUNU

Makedonska vlada osudila paljenje zastave

Makedonska vlada osudila je "izolovane incidente", posebno paljenje makedonske zastave u Solunu tokom protesta povodom novog imena Makedonije.

Iz Ministarstva spoljnih poslova su poručili da će zvanično Skoplje nastaviti iskreno da gradi povjerenje sa Grčkom.

U saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici, ministarstvo osuđuje "izolovane incidente" izazvane od pojedinaca i grupa na jučerašnjem protestu u Solunu, ocijenivši ih kao "politiku mržnje i netolerancije."

Prema fotografijama koje su juče objavili grčki mediji, grupa demonstranata je tokom protesta spalila makedonsku zastavu.

"Vlada nastavlja iskreno da gradi povjerenje sa Grčkom, kako bi doprinjela dostojanstvenom rješenju svih otvorenih pitanja u interesu građana obje zemlje", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je, kao se navodi, uvjereno da je region i Makedonija i grčka na putu dobrosusjedske saradnje koja će rezultirati ispunjavanjem uslova za evrointegracione procese Makedonije, što će doprinijeti stabilnosti i ekonomskom razvoju cijelog regiona.

"Većina građana želi bliske i prijateljske odnose koji doprinose unaprjeđenju saradnje i perspektive između dvije zemlje", navodi se u saopštenju.

Prema grčkim medijima, na protestu u Solunu učestvovalo je između 90 i 100 hiljada demonstranata.

Proteste su organizovale desničarske nacionalističke organizacije, koje ne prihvataju da se u novom imenu Makedonije koristi riječ Makedonija tvrdeći "Makedonija je bila, jeste i ostaće Grčka".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније