Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

18. 01. 2018. 11:15 >> 10:43

U PROSTORIJAMA SNV

U Zagrebu održana komemoracija Ivanoviću

U Zagrebu je održana komemoracija ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.

 

 

 

Poslanica u Saboru Hrvatske i bivša ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić izjavila je u Zagrebu na komemoraciji za ubijenog lidera Građanske inicijative SDP sa Kosova Olivera Ivanovića da je riječ o jedinstvenom, hrabrom i otvorenom političaru, koji je bio spreman da bude u manjini.

"Izražavam saučešće njegovoj porodici, prijateljima, ali i svima u regionu jer u Jugoistočnoj Evropi nema mnogo političara njegovog formata. Bio je jedinstven jer je mogao razgovarati s Albancima na odličnom albanskom jeziku.

Njegov nasilni odlazak nanio je štetu pravednoj ljudskoj stvari u ovom dijelu Evrope", rekla je Vesna Pusić na komemoraciji u prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV).

Ona je naglasila da je Ivanović pokazao da su podjele na Albance, Srbe i Hrvate od sekundarnog značaja, a da je od prvorazrednog značaja podjela na pristojne, hrabre i istinoljubive s jedne strane i kabadahije i kriminalce s druge strane, prenijelo je SNV u saopštenju. "Bio je hrabar, otvoren, preduzetan i spreman da bude u manjini.

Njegov primjer govori da za sve ljude koji žive i koji će doći moramo obezbijediti da imaju svoju istoriju, istine i ideale", dodala je Pusić. Predsjednik SNV i poslanik srpske nacionalne manjine u Saboru Milorad Pupovac naglasio je da je Ivanović bio ustrajan u svom političkom poslanju. "Na

prostorima bivše Jugoslavije bilo je malo onih koji su poput njega mogli doći svugdje i razgovarati sa svima. Oliver je bio čovjek pun energije i vedrine koje ga nisu napuštale ni u pritvoru i zatvoru, gdje je proveo tri godine zbog optužbi za navodne ratne zločine", rekao je Pupovac.

On je ocijenio da je Ivanović bio neustrašiv govornik, koji je bio svjestan da bi mogao da doživi negativne posljedice zbog iznošenja stavova i istine.

O Ivanoviću je govorio i njegov dugogodišnji prijatelj i kolega u karateu, međunarodni sudija u tom sportu, Ilija Smoljenović koji je naglasio da je on bio ; čovjek širokih vidika i nikad nije bio nacionalista. Na komemoraciji su bili i ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić, politički predstavnici Srba i drugi članovi srpske zajednice, a poslije komemoracije održan je pomen u Sabornom hramu SPC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније