Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 09:13   >>  08:41 5

DRECUN OCIJENIO

Rizična posjeta Vučića Kosovu

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije, Milovan Drecun, izjavio je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti za vikend na Kosovu kako bi smirio tenzije i ohrabrio građane poslije ubistva Olivera Ivanovića, ali da je to za predsjednika bezbjednosno rizična posjeta.

"To je bezbjednosno rizična posjeta za njega (Vučića), ali je i izuzetno bitna - pokazaće da država Srbija stoji u potpunosti iza srpskog naroda i poslije posjete situacija će biti u potpunosti jasna", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da je ubistvo Olivera Ivanovića brutalan čin koji su izveli profesionalci.

"Država Srbija će raditi svim svojim kapacitetima, pokrenuta je istraga koja će dati rezultate", kazao je Drecun i dodao nadležni na Kosovu odbijaju da daju informacije srpskim organima, jer žele da manipulišu dokazima i sakriju istinu.

Prema njegovim riječima, ključne informacije u istrazi mogli bi da daju predsjednik Skuštine Kosova Kadri Veselji i američki Stejt department koji je napravio procjenu da se mogu očekivati neredi na sjeveru Kosova.

Upitan da li postoji realna opasnost od destabilizacije na Kosovu, Drecun je odgovorio da se pokazalo da za tako nešto postoje kapaciteti i da je sada dilema da li je ubistvo Ivanovića "početka ili kraj jednog šireg plana".

Oliver Ivanović ubijen je u utorak dok je ulazio u prostorije stranke, a biće sahranjen sjutra u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније