Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

13. 01. 2018. 12:14 >> 11:42
10

OPASNE INFORMACIJE

Dodik :U RS ne djeluju paravojne jedinice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je medijske navode da se u tom bosanskom entitetu formiraju određene paravojne formacije.

 

 

 

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su izuzetno opasne i nijesu u funkciji informisanja građana", saopštio je kabinet predsjednika RS.

Da je to tako, dodaje se u saopštenju, "svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

Sarajevski portal Žurnal prenio je tekst o tome da pripadnici organizacije "Srbska čast", koje su obučavali ruski i srpski specijalci, imaju zadatak da učestvuju u razbijanju bilo kakvih protesta koje bi u RS organizovala opozicija.

Žurnal je objavio fotografije pripadnika "Srbske časti" koji su bili u Narodnoj skupštini RS, fotografije njihove šetnje ulicama Banjaluke, kao i njihove fotografije sa fantomkama na glavama i naoružane.

Priču o ovoj, kako se navodi, paravojnoj jedinici, juče je, pozivajući se na informacije Žurnala, objavio je londonski list Gardijan.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније