Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 01. 2018. 22:03   >>  21:29 5

GAŠI TRAŽI

Raspisati referendum o demarkaciji

Zamjenik premijera Kosova i ministar za dijasporu, Dardan Gaši, ocijenio je da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom već postao jabuka razdora između Kosova i međunarodne zajednice.

Gaši je, u autorskom tekstu objavljenom u listu Zeri, pozvao na referendum o pitanju demarkacije.

"Nesposobnost da se riješi pitanje granice sa Crnom Gorom dovela je do tužnih trenutaka u Skupštini i na ulicama glavnog grada, hapšenja i kažnjavanja poslanika, kolapsa vlade zajedno sa predstavnicima naroda i izbora nove Skupštine i Vlade. Ali, opet, demarkacija čvrsto stoji kao jabuka razdora između nas na Kosovu i naših prijatelja - u EU i SAD. Ko bi trebalo da odgovori na ovo pitanje kada predstavnici građana nijesu sposobni, ili ne žele da daju odgovor? Narod - suveren - referendumom", naveo je Gaši u tekstu.

On smatra da Skupština Kosova, na osnovu Ustava, ima pravo da raspiše referendum.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније