Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

30. 12. 2017. 15:57 >> 15:23
14

ZAEV MAKEDONCIMA

"Očekujem prijem u NATO, i pregovore s EU"

Makedonski premijer Zoran Zaev uputio je novogodišnju čestitku građanima u kojoj je naglasio da u 2018. godini očekuje da njegova zemlja postane članica NATO i da dobije preporuku za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Zaev je naglasio kako smatra da je ključni faktor za stvaranje povjerenja izvršavanje vladavine prava, te da pravna država stvara sigurnost za svakog građanina pojedinačno, i za društvo u cjelosti.

"Za dobro i odgovorno vladanje neophodni su i poštovanje ljudskih prava, socijalna pravda, javno i iskreno djelovanje i osiguranje potpunog učešća svih građana u društvu. Reforma podrazumijeva uključivanje, u sve, za sve, bez izuzetka, po bilo kom osnovu", kazao je Zaev.

Makedonski premijer je optimista kada je riječ o napretku zemlje u 2018. godini. Istakao je da su prethodnih godina određeni političari vodili politiku podjele i izazivali sukobe koji su ljudi podijelili na "naše" i "vaše".

"Nastavićemo da budemo prijatelji sa svih pet komšija, ali i lideri u izgradnji nove slike za Balkan pred svetom. Konačno, očekujemo da će Makedonija biti 30. zemlja članica NATO-a. Očekujemo da ćemo dobiti jasnu preporuku za početak pristupnih pregovora sa EU. Brisel zna da imamo dovoljno argumenata da to očekujemo", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније