Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

26. 12. 2017. 21:38   >>  21:05 6

AKCIJA SIPE

BiH: Uhapšen jer je planirao odlazak u Siriju

Večeras je kod Sarajeva uhapšendržavljanin BiH Amir Haskić koji je planirao da ode u Siriju i priključi se Islamskoj državi, objavio je sarajevski portal Žurnal.info.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH večeras pretresaju objekte koje je koristio uhapšeni Haskić.

Po informacijama Žurnala, on je dva mjeseca pokušavao da nađe osobe koje će ga prebaciti u Siriju, ali su za to saznali službenici Obavještajno-bezbjednosne službe BiH SIPA i obavijestili Tužilaštvo BiH.

To je drugi osujećeni pokušaj odlaska državljana BIH u rat u Siriji.

Juna ove godine je pokušao da ode Enes Mešić koji je ranije osuđen zbog ratovanja pod zastavama terorističkih organizacija.

Prethodnih godina, najmanje 160 vojno-sposobnih državljana BIH se u Siriji i Iraku borilo pod zastavama Islamske države i terorističke grupe Al Nusra, a 50 ih je poginulo prije nedavnog sloma Islamske države.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније