Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 12. 2017. 16:00   >>  15:34 4

ČOVIĆ SMATRA

"Iskušenja čekaju BiH u 2018"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je da je u protekloj godini u BiH bilo mnogo iskušenja, koja tu zemlju očekuju i u 2018.

"Najvažnije je da je sve u našim rukama i s te strane sam uvjeren da će biti malo više mudrosti. Svi oni koji vole BiH i koji se vole 'busati u prsa' kroz određene vidove patriotizma ili rodoljublja, koje vežu za BiH, to mogu na praktičan način pokazati", rekao je Čović novinarima u Sarajevu.

On je istakao da u sljedećoj godini moraju biti reijšena pitanja Izbornog zakona, usvajanje budžeta, kao i mogih reformskih zakona, što je preduslov da se početkom maja krene s korektnijom izbornom kampanjom pred opšte izbore u oktobru 2018.

Čović je dalje kazao da u prva dva mjeseca trebalo da se odgovori na sva pitanja iz Upitnika Evropske komisije, kao i da se riješe sporna pitanja kako bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo BiH u NATO (MAP).

Komentarišući ideju o "Dejtonu dva", on je kazao da ne zna da li će biti Dejtona sva ili tri.

"Mi odlučujemo o tome kakva će nam biti BiH", dodao je.

"Budemo li se vezali za potrebe svijeta, doživjećemo sudbinu mnogih koji danas traže na različite načine svoju bezbjednost u odlukama Savjeta bezbjednosti ili skupštine Ujedinjenih nacija", ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Govoreći o radu Predsjedništva BiH, Čović je rekao da pred tom institucijom nema nijedan nezavršen posao, ali da su članovi Predshedništva, u pogledu političkog tona i retorike tokom posljednjih nekoliko mjeseci, bili daleko od onoga što je potrebno BiH.

"Uticaj tri člana Predsjedništva u političkom životu BiH je bitan i ako na pravi način ne šaljemo zajedničke poruke, onda imamo stanje kakvo danas imamo. S te strane apsolutno nikako ne možemo biti zadovoljni", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније