Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

26. 12. 2017. 13:36 >> 13:04
1

KOSOVSKI POSLANICI

Ne odustaju od ukidanja Suda za OVK

Grupa poslanika kosovske skupštine, potpisnika zahtjeva za povlačenje Zakona o Specijalnom sudu za zločine OVK, ne odustaje od te namjere, prenosi RTS.

Oni očekuju od predsjednika skupštine Kosova da prihvati njihovu inicijativu sredinom januara, nakon isteka zimske pauze, prenosi RTS pisanje prištinskih medija.

Navodi se da je poslanik Demokratske partije Kosova Nait Hasani potvrdio da nijesu odustali od zahtjeva za održavanje sjednice skupštine i namjere da bude ukinut Zakon o Specijalnom sudu za zločine OVK.

Podsjeća se da ukidanje zakona o Specijalnom sudu prošle nedjelje nije uspjelo, pošto predsjedništvo nije imalo kvorum.

Za ukidanje zakona su Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, članice vladajuće koalicije, a njima se pridružilo i šest poslanika turske, bošnjačke i zajednice Aškalija.

Navodi se da su opozicione stranke rezervisane oko ukidanja zakona, a poslanici Srpske liste napustili su skupštinu kada je pokrenuta inicijativa za opoziv zakona.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da će vlada poštovati volju poslanika, i da inicijativa 43 poslanika treba da dobije epilog, dok je kosovski predsjednik Hašim Tači kazao da su mu ambasadori zapadnoevropskih zemalja tražili objašnjenje povodom inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK i da im je on rekao da "ne može da obuzda volju poslanika".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније