Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 07. 2013. 23:13   >>  23:13

U PLUSU 6.000 EURA

U penziji 14 godina, a nije znala

Tek kada je dobila tužbu da vrati novac koji prima kao nezaposlena, Mirjanu Preložnjak iz Čakovca obavijestili i da je u penziji, i to već 14 godina.

Mirjana Preložnjak iz Čakovca izgubila je posao nakon 30 godina rada u varaždinskoj "Vami" i godinama se šetala od šaltera do šaltera, od biroa do biroa, radeći povremene poslove.

A onda je ovih dana uslijedio šok - primila je zahtjev da mora da vrati 22.600 eura, koje je primila kao naknadu za nezaposlenost, jer je u penziji već 14 godina, javlja HRT.

Mirjana ponovo kreće od šaltera do šaltera i konačno je obaviještavaju da je još od 1999. godine u invalidskoj penziji i da je na penzionoj kasi čeka 29.200 eura nepodignutih penzija.

Kad svede računicu, Mirjani ipak ostaje "višak" od 6.600 eura, ali je sigurno da je to mala nadoknada za stres kojem je izložen svako ko neuspješno traži posao, i to skoro deceniju i po.

Posebno zato što Mirjana kaže da se kad god je radila na privremenim poslovima u Zavodu interesovala kada će, konačno, ispuniti neki od uslova za penzionisanje.

(foto: 24.sata.hr)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније