Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 16:08 >> 15:38
2

ZBOG JERUSALIMA

Skup podrške Palestini u Sarajevu

U Sarajevu je danas održan skup podrške Palestini i protesta zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela.

U Baščaršiji se okupilo nekoliko desetina članova udruženja "Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva", "Palestinska zajednica u BiH", "Egipatska Unija u Bosni", AKOS i Mladi muslimani", koji su oštro su osudili odluku američkog predsjednika da Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela.

Na skupu je bio i bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić koji je kazao da mu je drago što je Sarajevo danas podržalo Palestinu.

"Drago mi je da se Sarajevo danas sjetilo i probudilo i poslalo poruku Palestini, da smo sa njima i njihovim pravima. Današnjim okupljanjem šaljemo poruku Izraelu da i Sarajevo izlazi na ulicu da protestuje protiv toga što se Jerusalem jednostrano proglašava glavnim gradom Izraela”, kazao je Cerić.

Dodao je da se izraelsko-palestinski konflikt ne može riješiti vojno i silom, već samo mirnim putem.

"To znači da Palestinci imaju Istočni Jerusalem kao glavni grad svoje države, i da se konačno, poslije gotovo stoljeća, osjećaju se kao kod svoje kuće i da ne lutaju po svijetu kao izbjeglice”, kazao je Cerić.

Tramp je 6. decembra objavio da SAD priznaju Jerusalem kao glavni grad Izreala.

Lideri muslimanskih zemalja su kao odgovor na njegovu odluku priznale istočni Jerusalem za glavni grad Palestine i pozvale sve države svijeta da priznaju državu Palestinu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније