Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

14. 12. 2017. 10:20   >>  09:51

KOMANDANT KFORA

Vojska Kosova političko pitanje

Komandant Kfora, Salvatore Kuoči, izjavio je da je transformacija Bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova političko pitanje.

Kako kaže, odluku o tome treba da donesu institucije Kosova, uz promjenu Ustava i očuvanje multietničkog sastava tih snaga.

U intervjuu za današnju "Koha ditore" Kuoči je ocijenio da na Kosovu ima napretka i da su pripadnici međunarodnih mirovnih snaga na čijem je čelu spremni da se suoče s mogućim izazovima.

On je kazao da je region zapadnog Balkana spreman za mir, dok strane prijetnje, kao ruski uticaj i vjerski ekstremizam i radikalizam ne smatra pitanjima koje institucije Kosova ne mogu da riješe.

Kuoči je pohvalio Kosovo kada je riječ o borbi protiv ekstremizma i dodao da za slučajeve eventualnih nemira Kfor ima spremne planove za pomoć institucijama Kosova da se suoče s bilo kojim problemom.

Upitan o ruskom uticaju u regionu, komandant Kfora je rekao da nije zabrinut i dodao da ruske aktivnosti, ako su humanitarne, ne predstavljaju problem.

Kuoči je naveo da odlazak međunarodnih mirovnih snaga sa Kosova nije još uvijek u planu pošto uslovi za to još nijesu ispunjeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније