Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 12. 2017. 22:21   >>  21:49

DO 19 JANUARA

Simatović na privremenoj slobodi

Mehanizam za medunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu saopštio je da je bivšem zvaničniku Službe državne bezbjednosti Srbije, Franku Simatoviću Frenkiju, odobreno privremeno puštanje na slobodu tokom trajanja zimske pauze u radu Suda, od 8. decembra do 19. januara.

Simatović i bivši šef SDB Jovica Stanišić optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine.

Iz Haga je Tanjugu saopšteno da je holandskim vlastima naređeno da Simatovića prebace na neimenovani aerodrom u Holandiji, kako bi bio privremeno pušten na slobodu i predat ovlašćenim zvaničnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

MMKS je naredio Simatoviću da prije napuštanja Pritvorske jedinice u Hagu Ministarstvu pravosuđa Srbije i Mehanizmu pruži adresu na kojoj će biti u Beogradu tokom trajanja privremenog puštanja na slobodu, kao i da srpskom ministarstvu preda pasoš.

"Simatović ne smije da ima bilo kakve kontakte ili bilo kakvo drugo miješanje sa žrtvama ili (potencijalnim) svjedocima, niti da se na bilo koji drugi način miješa u procese koji se odvijaju pred Mehanizmom", kaže se u saopštenju MMKS.

Simatoviću je naređeno da ne smije ni sa kim, uključujući medije, da razgovara o svom slučaju, osim s advokatom, kao i da se u Hagu pojavi pre 19. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније