Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 07. 2013. 18:23 >> 18:23

UZ POMOĆ KFOR-A

Tači: BSK postigle veliki uspjeh

Povodom saopštenja Saveta NATO-a da su Bezbjedonosne snage Kosova (BSK) dostigle punu operativnu sposobnost, premijer Kosova Hašim Tači je na sjednici Vlade pohvalio sve pripadnike BSK na postizanju tog, kako kaže, jako važnog koraka za Kosovo. Premijer se istovremeno zahvalio vojnicima KFOR-a za svu pomoć koju su pružili BSK-u, javlja agencija Anadolija.

 

 

“KFOR će ostati prisutan na Kosovu, kao što je naglašeno na poslednjem sastanku sa generalnim sekretarem Rasmusenom prije neki dan, kako bi obezbijedio bezbjedno i mirno okruženje za sve građane koji žive na Kosovu”, kazao je Thaci.

On je istakao da misija BSK ostaje ista, kao što je bila i do sada, da sprovodi operacije civilne zaštite i podrži civilne vlasti u odgovorima na elementarne nepogode i druge hitne slučajeve. Kosovski premijer se zahvalio NATO-u i ocijenio da je riječ o unaprjeđenju BSK-a.

"Današnja odluka je za nas jako važna. Ovo je jedno novo poglavlje u razvoju BSK-a, zato što Kosovo dijeli viziju NATO-a o budućnosti u kojoj je Zapadni Balkan integrisan u euroatlanske strukture”, kazao je Tači.

Kosovski premijer je istovremeno pozvao pripadnike svih zajednica koje žive na Kosovu da se priključe BSK-u kako bi ta institucija nastavila da bude zaista multietnička i da predstavlja sve građane Kosova.

Ministar Bezbjedonosnih snaga Kosova Agim Čeku je nakon sjednice Vlade na konferenciji za novinare ocenio da je puna operatina sposobnost BSK-a njegov najveći dosadašnji uspjeh, ali i uspjeh NATO-a.

“Saopštenje o punoj operativnoj sposobnosti BSK-a, mi u BSK-u smatramo jednom vrstom seritfikata koji potvrđuje da je BSK bio sposoban da izvrši svaki zadatak unutar svojih standarda i u skladu sa standardima određenih od NATO-a”, kazao je Čeku.

On je dodao da je Kosovo u procesu normalizacije odnosa sa Srbijom i da je BSK dio tog procesa, te da je Kosovo jako pažljivo u svojim postupcima kako ne da izgubilo povjerenje i partnerstvo sa međunarodnom zajednicom i NATO-om. 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније