Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

09. 12. 2017. 12:32   >>  12:02 6

VUČIĆ POZIVA

"Balkan rizičan, EU da ispravi grešku"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, razgovarao o tome kako da se Srbija ubrzanije približi EU.

On je na konferenciji za novinare rekao da su premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije Bojko Borisov, Mihaj Tudozeo i Aleksis Cipras, u Srbiju donijeli evropski prijateljski duh i zahvalio im što podržavaju Srbiju na evropskom putu.

"To je važno za budućnost Srbije, ali i stabilnost, mir i predvidivost cijelog regiona Zapadnog Balkana", rekao je Vučić. 

On je rekao da su sastanci izraz stalne saradnje četiri zemlje i da je rezultat saradnje povećana trgovinska razmjena četiri zemlje. 

"Srbija ima dobru trgovinsku razmjenu sa sve tri zemlje. Očekujemo da zajednička trgovinska razmjena sa ove tri zemlje pređe tri milijarde eura naredne godine", rekao je Vučić. 

Poslije sastanka predsjednika Srbije sa trojicom premijera, potpisan je i memorandum o smanjenju međunarodnih tarifa za roming između Bugarske i Srbije. 

Premijer Grčke Aleksis Cipras izajvio je da Srbija ne može da bude van evropske porodice i da Evropska unija (EU) treba da ispravi "veliku grešku". 

"EU bi trebalo uskoro da ispravi veliku grešku, koja svoje korjene vuče iz toga na koje načine se Evropa odnosila prema Balkanu do sada. Bilo je poznato da je Balkan rizično područje. Srbija ne može više biti izvan evropske porodice, pod uslovom da većina stanovništva želi da bude dio EU", rekao je Cipras na konferenciji za novinare.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније