Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 07. 2013. 14:32   >>  14:32 4

U POSJETI BIH

Josipović: Treći entitet nije rješenje

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Brčkom da formiranje trećeg entiteta u BiH nije rješenje, ali da to zavisi od dogovora u BiH.

Josipović je rekao da niko u Hrvatskoj ne želi da daje recepte kako da se organizuje BiH, jer je to njeno unutrašnje pitanje.

"Sve što se tri konstitutivna naroda i drugi građani dogovore o tome kako će njihova domovina BiH izgledati, mi smo zadovoljni. Analize sada pokazuju da treći entitet nije rješenje, ali opet zavisi kako se dogovorite", izjavio je Josipović.

On je istakao da je Brčko simbol buduće evropske BiH, jer je to grad koji je odlično povezan sa Hrvatskom.

Josipović je naglasio da su ljudi sa obje obale Save oduvijek funkcionisali kao jedna cjelina, navodeći da je EU dobar novi okvir za jačanje saradnje BiH i Hrvatske.

Govoreći o nastavku saradnje BiH i Hrvatske, on je naveo da hrvatska Vlada i Savjet ministara BiH već razgovaraju o izgradnji saobraćajnih i energetskih koridora.

"Vidimo već da investicije sa obje strane granice napreduju i sve je više hrvatskih investitora u BiH, a znam i za neke koji idu iz BiH u Hrvatsku", rekao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske izrazio je uvjerenje da će se oblasti buduće saradnje širiti, te da će ulazak Hrvatske u EU povoljno uticati i na BiH.

"Smatram da nam se zajedno otvaraju novi prostori za privrednu, kulturnu i svaku drugu saradnju", rekao je Josipović, prenijela je agencija Srna.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније