Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 07. 2013. 13:59 >> 13:59

BIVŠI MINISTAR SCG

Davinić ponovo oslobođen optužbi

U Višem sudu u Beogradu bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu službenog položaja. Narednih dana sud će dostaviti detaljno saopštenje, prenio je B92.

Daviniću se optužnicom teretio da je zloupotrijebio službeni položaj tako što je 2005. odobrio da se vojni brod iz viška nepokretnosti vojske SCG ustupi crnogorskom Regionalnom centru za obuku ronilaca za podvodno deminiranje.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je ranije presudu kojom je Davinić (72) oslobođen optužbe da je Crnoj Gori nezakonito poklonio vojni brod "Barkasa", vrijedan 50.000 dolara, i naložio da mu se ponovi suđenje, objavljeno je na sajtu tog suda.

Davinića je Viši sud u Beogradu 23. aprila prošle godine oslobodio optužbi, a oštećena Republika Srbija, odnosno Ministarstvo odbrane, radi ostvarivanja svog imovinsko pravnog zahtjeva upućena je na parnicu.

Istraga u vezi sa brodom pokrenuta je u aprilu 2009. godine, a slučaj je prijavio Generalni inspektorat Ministarstva odbrane Srbije. Davinić je negirao da je izvršio krivično djelo, navodeći da je sve učinio u skladu sa sporazumom između Ministarstva odbrane i crnogorskog centra.

Apelacioni sud u Beogradu pravosažno je oslobodio optužbi nekadašnjeg ministra odbrane optužbi za umiješanost u aferu "Pancir". Za aferu "satelit" mu se i dalje sudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније