Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 07. 2013. 08:54 >> 08:55

NESREĆA

Sveštenik SPC se utopio u Drini

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Milorad Jović, koji je na službi u Glogovcu kod Bogatića, u Eparhiji šabačkoj, utopio se juče ujutru u Drini, pišu beogradske Novosti.

 

List piše da se sveštenik „po svoj prilici okliznuo izlazeći iz čamca i završio u dubinama Drine“. I Nenad Rikić iz Puškovca, koji je sa njim bio u čamcu, „za daklu“ je sačuvao glavu. Njemu su spasioci, sa obale, uspeli da priđu da ga izvuku na obalu i pruže mu prvu pomoć.

Odmah je prebačen na Hiruško odjeljenje bijeljinske bolnice „Sveti vračevi“ i van je životne opasnosti, dok je treći iz čamca Predrag Petrušić iz Bijeljine, prošao je bez ikakvih tegoba.

"Tročlana ekipa zaljubljenika u Drinu željela je, poslije vožnje po rijeci, da predahne na obali, kod prelijepih restorana u Republici Srpskoj, ali su očigledno izgubili iz vida da je rijeka na tom mestu i plahovita i hirovita i duboka, utoliko više što je nedaleko neprestana esploatacija pijeska i šljunka", kazali su očevici.

Sveštenik Jović službovao je godinama u Bogatiću, u Mačvi, a onda je, od prije nekoliko godina, premješten u crkvu u selu Glogovcu.

Novo Blagojević, šef terenske kancelarije Sjeveroistok Granične policije BiH, čije je sjedište u Bijeljini, rekao je za „Novosti“ da su ekipe te službe, od saznanja za tragediju, na raspolaganju roniocima, među kojima ima veći broj dobrovoljaca, koji pokušavaju krećući po rijeci da pronađu, po svoj prilici, beživotno tijelo Jovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније