Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

29. 11. 2017. 11:57   >>  11:27 4

MAKEDONSKI MEDIJI

Hojt Ji ambasador SAD u Skoplju

Visoki funkcioner Stejt departmenta Hojt Brajan Ji biće novi ambasador SAD u Makedoniji, prenijeli su danas makedonski mediji pozivajući se na televiziju Al Džazira.

 

Kako prenosi portal makedonskog nedjeljnika Fokus (fokus.mk), dopisniku Al Džazire u Vašingtonu je potvrđeno da će Hojt Ji zamijeniti Džesa Bejlija, koji je za ambasadora u Makedoniji postavljen u decembru 2014. godine.

Navodi se da je Ji diplomata od karijere i da trenutno obavlja funciju zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja.

Portal nedjeljnika Fokus navodi da je Ji, prije nego što je postavljen za zamjenika pomoćnika državnog sekretara, radio kao zamjenik šefa misije američke ambasade u Zagrebu u peroidu od 2010. do. 2013.

U vrijeme njegovog madata u Hrvatskoj, dodaje se, došlo je do sudskog epiloga u slučaju protv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita.

Američki zvaničnik smatra se zaslužnim za postizanje dogovora o formiranju makedonske vlade poslije višemjesečnih osporavanja i napetosti koja je kulminirale nasiljem u Sobranju krajem aprila. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније