Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2017. 20:23 >> 19:53
2

DODIK TVRDI

"Vučić ne vrši pritisak na mene"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od predstojećeg susreta članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu očekuje dobre namjere Srbije koja želi saradnju u regionu, prije svega sa BiH, ali i smatra da to neće naići na plodno tlo kod bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića.

 

"Izetbegović će i dalje pokazivati svoju poziciju spletkaroša, kao i da nije za pomirenje dva naroda", rekao je Dodik.

Dodik je, kako prenose Nezavisne, odbacio spekulacije da Vučić na njega vrši pritisak, navodeći da sa Vučićem može imati različite političke stavove, ali da to nije smetnja njihovim dobrim odnosima.

"Poznat sam po tome da ne trpim pritisak, ali racionalnu argumentaciju prihvatim. Za pritisak sam pogrešna adresa", rekao je Dodik i potvrdio da ima dobru saradnju sa Srbijom i Vučićem.

On je ponovio da BiH i Izetbegović ne mogu priznati samoproglašeno Kosovo i da bi to učinili da su mogli, te napomenuo da Srpska slijedi politiku Srbije u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta.

"Naš stav o tome je dokazan. Srpska nije dozvolila priznanje Kosova, mi smo u tome žrtvovali svoju poziciju. Hipotetički gledano, da je ta priča nezavisnog Kosova uspjela, mi bismo možda imali priliku da pitamo - šta je sa Republikom Srpskom?", kaže Dodik.

Dodik je rekao da presuda Ratku Mladiću ne može promijeniti položaj Srpske koja ima stabilne institucije i političku strukturu na vlasti i nije ničim sa tog aspekta ugrožena, a i sve je manje intervencija visokog predstavnika.

Na pitanje da li i dalje sanja o samostalnosti Republike Srpske, Dodik je odgovorio da Srpska može još neko vrijeme da bude natjerana da živi u BiH, ali da će BiH sama sebe ukinuti svojom nefunkcionalnošću.

"Tako da će ovdje ostati ono što funkcioniše, a Republika Srpska je pokazala da funkcioniše i bez BiH. BiH nam nije potrebna", istakao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније