Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 02. 2013. 08:19   >>  08:17

ODGOVOR NA AFERU

BiH ograničava uvoz mlijeka

Uvoz mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i hrane za životinje u Bosnu i Hercegovinu ubuduće će biti moguć samo uz laboratorijsku potvrdu o sprovedenoj analizi prisutnosti mikotoksina, objavila je juče Uprava za veterinarstvo BiH, namećući tako stroži režim provjera ispravnosti ovih proizvoda koji pristižu iz uvoza.

To je odgovor bosanskohercegovačkih vlasti na aferu koja je izbila kada je u nekim pošiljkama mlijeka hrvatskih proizvođača Dukat i Vindija prošle sedmice otkrivena povećana koncentracija aflatoksina M1 koji može biti opasan za zdravlje zbog kancerogenih svojstava.

 

 

Kako je navedeno iz Sarajeva, nova uredba o kontroli ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda i životinjske hrane stupa na snagu danas.

Potvrde o sprovedenim laboratorijskim analizama moraju izdati ustanove koje imaju odgovarajuću akreditaciju.

Pošiljke koje nemaju tu potvrdu biće podvrgnute laboratorijskim analizama u BiH i neće biti dopušten njihov uvoz prije nego što se potvrdi ispravnost takvih proizvoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније