Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 07. 2013. 13:10 >> 13:10

VARLJIVO LJETO

More hladnije nego inače

Satelitska mjerenja u analizi centra "Adriatic sea forecasting system", ukazuju da su površinske temperature mora na većem dijelu Jadrana niže od 0,5 do čak tri stepena, u odnosu na prosjek.

 

 

Odstupanja u temperaturi mora su najveća uz crnogorsku i albansku obalu, ali i uz dio obale srednje i južne Dalmacije, prenosi hrvatski Crometeo. 

Najtoplije more na Jadranu se, međutim, nalazi na italijanskoj obali, gdje je njegova temperatura oko poluostrva Gargano čak 26 stepeni Celzijusove skale.

U Hrvatskoj je more najtoplije tokom jučerašnjeg dana bilo u Puli i Lastovu s izmjerena 24 stepena, dok je u Crnoj Gori, tokom jučerašnjeg dana, more najtoplije bilo kod Bara, 23 stepena, a najhladnije kod Tivta i Ulcinja, gdje je izmjeren 21 stepen.

Hrvatski Crometeo je objavio da je za niže temperature mora "kriva" bura, koja miješa slojeve mora tako da do površine dolaze hladniji slojevi iz dubljih predjela.

Bura je zadnjih dana ispod Velebita u Hrvatskoj imala česte olujne udare, a čak i tokom nedjelje zabilježeni su udari preko 100 kilometara na sat. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније