Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 09:05 >> 08:34

BIRAJU GRADONAČELNIKE

Otvorena biračka mjesta na Kosovu

Na Kosovu su jutros tačno u sedam sati otvorena biračka mjesta za drugi krug izbora za gradonačelnike 19 opština i ponovljene izbore za odbornike i gradonačelnika Parteša.


Pravo glasa na izborima ima 1.350.613 gradjana Kosova, koji će glasati na 614 glasačkih centara sa 1.777 glasačkih mjesta.

Izbore će pratiti više od 12.000 posmatrača iz svih političkih subjekata koji učestvuju na izborima, nevladinih organizacija, ambasada akreditovanih na Kosovu, kao i posmatrači Misije za posmatranje izbora Evropske unije.

Istovremeno CIK će imati i 82 pokretne ekipe koje će biti na raspolaganju osobama sa posebnim potrebama koje ne mogu da glasaju na glasačkim mjestima.

Policija Kosova ja saopštila da je sačinila poseban operativni plan za obezbjeđivanje reda i mira na cijeloj teritoriji Kosova prije i tokom izbora. Posebne planove djelovanja imaju i tužilaštvo i sudovi.

U trci za gradonačelnike, Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova imaju po 10 kandidata, Samoopredjeljenje i Alijansa za budućnost Kosova imaju po šest, dok Srpska lista ima dva kandidata.

Na izborima učestvuju i dva nezavisna kandidata, a Inicijativa za Kosovo, Alternativa i Alijansa novo Kosovo imaju po jednog kandidata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније