Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic/Tanjug; Objavio: I. P. ]

15. 11. 2017. 09:42 >> 09:10
8

STEFANOVIĆ TVRDI

Strane službe sve jače djeluju u Srbiji

Strane službe pojačale su djelovanja usmjerena ka Srbiji i imamo informacije da će te aktivnosti biti još intenzivnije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

 

On je dodao da je na djelu pokušaj da se utiče na interese Srbije i smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu gdje žive Srbi.

Stefanović je to rekao u intervjuu za "Novosti" na osnovu najnovijih bezbjednosnih informacija, a poslije prve sjednice Biro za koordinaciju službi bezbjednosti koju je vodio kao sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

On kaže da predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i vlada vode politiku samostalne i nezavisne Srbije, "a kada je tako - onda kao država smetate mnogima".

"Nijedna velika sila ne želi da budete mimo njihovog uticaja, čak i zemlje u okruženju žele da imaju uticaj na procese u Srbiji, na našu ekonomiju, bezbjednost. To je njihova legitimna želja. Naše je sa druge strane da ih u tome spriječimo i to i činimo", rekao je Stefanović.

Upitan koje su zemlje pojačale aktivnosti u Srbiji i oko nje, Stefanović je rekao da ne može da otkrije taj podatak.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније