Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

14. 11. 2017. 13:53 >> 13:21
1

OKO IMENA

Zaev:Intenzivniji pregovori sa Grčkom

Makedonski premijer Zoran Zaev najavio je da će tokom novembra biti intenzivirani pregovori o rješenju spora Atine i Skoplja oko imena makedionske države.

 

 

 

Poslije razgovora sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom u Ljubljani, Zaev je rekao da će sastanci makedonskih i grčkih pregovarača sa posrednikom UN Metjuom Nimicom, u pokušaju da se pronađe rješenje za spor oko imena, biti održani 20. i 21. novembra, prenijela je danas makedonska agencija Meta.

Zaev je rekao da Makedonija gradi prijateljske odnose s Grčkom i u prijateljskom okruženju i da vjeruje da je moguće naći rješenje.I mi u Makedoniji, svi - predsjednik, vlada, opozicija, pokušavamo da izgradimo nacionalni konsenzus, ali je svrha pronalaženje rješenja, a ne odlaganja, dodao je Zaev.

Grčka ne priznaje Makedoniju pod njenim ustavnim imenom zbog čega već više godina blokira proces njenog ulaska u EU i NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније