Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 11. 2017. 21:52   >>  21:20 1

MONTGOMERI SMATRA

"EU blaga prema Prištini"

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri izjavio je da Evropska unija nije izvršila dovoljno jak pritisak na Prištinu da ispuni svoje obaveze.

Montgomeri je dodao da bi Srbija trebalo da u pregovorima sa EU, u okviru poglavlja 35, obustavi sve dok kosovska strana ne sprovede svoj dio dogovorenog.

On je, takođe, rekao da na višim nivoima vlasti u Vašingtonu ne postoji veliko interesovanje za Balkan, dodajući da nije siguran ni da bi predsjednik SAD Donald Tramp mogao ovaj dio svijeta da pronađe na mapi. 

"Mislim da, nažalost, EU nije dovoljno pritisla (Albance) da to urade, a istovremeno vrše pritisak na Beograd da učini sve više i više. Tužna stvarnost je što je poglavlje 35 u pregovorima sa EU bilo prvo poglavlje koje je otvoreno i biće posljednje", rekao je Montgomeri. 

Prema njegovim riječima, to znači da će Srbija do kraja procesa biti suočena sa sve više zahtjeva. 

"Možda je ovo nediplomatski, ali bih vašem predsjedniku savejtovao da se zahvali i kaže da namjeravate da radite ono što je vaš dio, ali sve dok Priština ne sprovede ovaj važan dio sporazuma koji je potpisan prije nekoliko godina, vi nećete više ništa da radite. 'Nemojte sa nama ni razgovarati o Kosovu dok sve ostane kako jeste odnosno sve dok Priština i Kosovo ne sprovedu ovaj važan dio sporazuma' - to bih uradio da sam na mjestu vašeg predsjednika", rekao je Montgomeri. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније