Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 11. 2017. 10:30   >>  11:47 51

SELAKOVIĆ OCIJENIO

Izetbegović ne poštuje integritet Srbije

Izjava Bakira Izetbegovića da je Bosna i Hercegovina (BiH) do sada trebalo da prizna Kosovo i da se nada da će se to i dogoditi, ima veliku težinu, ocijenio je generalni sekretar predsjednika Srbije, Nikola Selaković.

 

On je dodao da je bošnjački član Predsjedništva BiH pokazao šta želi, osjeća i misli.

Selaković je za RTS poručio da je uvjeren da će odgovor Srbije biti ozbiljniji i na liniji odgovorne politike koju zvanični Beograd vodi, kao i da bi o ovoj izjavi Izetbegovića trebalo razmisliti. 

Na ovo bi, smatra, trebalo da reaguje i međunarodna zajednica, ali ne vjeruje da će se to i dogoditi. 

Selaković je rekao da Izetbegović poteže sva sredstva kako bi očuvao teritorijalni integritet BiH, dok sa druge strane ne poštuje teritorijalni integritet Srbije. 

Podsjetio je da nije prvi put da se Izetbegović miješa u unutrašnja pitanja Srbije, zaboravljajući da Srbiju i njene unutrašnje odnose ne reguliše nikakav međunarodni sporazum, kao što je Dejtonski. 

S druge strane, kazao je, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je uvijek isticao podršku Srbije teritorijalnom integritetu BiH. 

"Predsjednik Aleksandar Vučić je uvijek, svugdje i u svakoj prilici isticao podršku Srbije teritorijalnom integritetu BiH, čak i onda kada mu to nije donosilo političke poene, upravo ovdje u Srbiji je izražavao, zaista, spremnost da sasluša i razumije ono što su interesi bošnjačkog naroda i bošnjačke populacije i BiH i Srbije", rekao je Selaković.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније