Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

13. 11. 2017. 12:56 >> 12:24
15

IZETBEGOVIĆ SMATRA

BiH nije kakvu bismo željeli ali je opstala

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da BiH nije država za kakvu se zalagao njegov otac Alija Izetbegović i kakvu građani zaslužuju ali da je "uz sve probleme, unutrašnje blokade i kočnice" ona ipak opstala i ide u pravom smjeru.

  

 

 

"To nije država kakvu bismo želeli i za kakvu se moj otac zalagao i kakvu građani BiH zaslužuju. Ali prije svega – ta država je opstala.

To je prva stvar za koju se moj otac borio", rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele.Na pitanje šta ako Republika Srpska proglasi nezavisnost, Izetbegović je rekao da će raditi ono što će raditi sve patriote - "braniti ono na šta su stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom".

"Hajde da okrenemo pitanje: kako će oni pocijepati BiH?", kazao je.

"Dejtonski mirovni sporazum je na našoj strani, istorija je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu uključujući i Srbiju je na našoj strani. Interes Evrope – da nema ponovo rata u BiH, zatim na Balkanu, jer ga je jednom dobila iz ovog istog grada prije 103 godine – je na našoj strani", rekao je.

Uz ocjenu da će većina biti na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH, Izetbegović je dodao: "Ako proizvedu drugo poluvreme, mislim da će oni koji ga proizvedu izgubiti – nadam se politički, a ne vojno".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније