Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 11. 2017. 09:02   >>  08:39 10

DAČIĆ SMATRA

Centri moći se zaigrali oko Balkana

Svjetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije dio EU, izjavio Ivica Dačić.

Prema riječima ministra spoljnih poslova Srbije, "to je jedan od najsvjetlijih primjera dvostrukih standarda i licemjerja svjetske politike", prenio je Sputnjik Dačićevu izjavu moskovskom listu "Izvestija".

Šef srpske diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.

"Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susjedima i pokušamo da riješimo problem, rekao je Dačić. 

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtjev Zapada, Dačić je rekao da Srbija sa Rusijom želi da održa sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbjednosti i vojne industrije. 

"I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati dosljedna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji“, istakao je Dačić. 

Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posljedicama svoje odluke. "Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније