Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2017. 19:52 >> 22:38
12

DEMARKACIJA SA CG

Haradinaj: Izvještaj zasnivati na činjenicama

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od članova nove vladine komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom da njihov izvještaj o demarkaciji bude zasnovan na originalnim, validnim i verifikovanim činjenicama.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, članovi komisije su informisali premijera o njihovom dosadašnjem radu u prikupljanju i obradi podataka sa terena, o radnim sastancima održanim u Hrvatskoj i Sloveniji radi osiguranja i verifikacije činjeničnih podataka, kao i konsultaciji i razmjeni iskustava sa zvaničnicima tih država.

"Premijer je pohvalio njihov rad i posvećenost a istovremeno je naglasio da konačni izvještaj treba da sadrži visoki profesionalni nivo kao i da treba da se zasniva na originalnim, validnim i verifikovanim činjenicama", piše u saopštenju.

Predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije da rješenje za demarkaciju granice sa Crnom Gorom ostaje međunarodna arbitraža pošto, kako je naveo, nema glasova da se usvoji sadašnji predlog sporazuma, kojem se on lično suprostavlja.

Za međunarodnu arbitražu potrebna je i saglasnost Crne Gore.

Haradinaj je rekao i da komisija o demarkaciji, koju je formirao odmah poslije preuzimanja dužnosti predsjednika vlade, nastavlja rad i "da će do kraja godine biti novih vijesti o liberalizaciji viznog režima" sa EU.

Demarkacija granice i uspjeh u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavljaju dva preostala uslova od čijeg ispunjavanja zavisi mogućnost ukidanja šengenskih viza za građane Kosova.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније