Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

06. 11. 2017. 22:16 >> 21:46
3

SKUPŠTINA RS

Govedarica: Prevara-suština Dodikove politike

Šef Srpske demokratske stranke (SDS), Vukota Govedarica, izjavio je danas u Skupštini Republike Srpske (RS) da je "prevara" suština politike predsjednika RS Milorada Dodika i njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Govedarica je rekao da Dodik Skupštinu RS tretira kao "svoju igračku, s kojom radi šta hoće", i da je dvije godine krio odluku o sprovođenju referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

"Sakrili ste odluku, sram da vas bude!", kazao je Govedarica na sjednici Skupštine RS, na kojoj se raspravlja o predlogu vladajuće koalicije da se suspenduje sprovođenje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

On je istakao da je poznato da građani RS nemaju pozitivno mišljenje o državnom Sudu i Tužilaštvu, ali je upitao Dodika šta će uraditi dan poslije referenduma, podsjetivši da je isto pitanje postavio i u julu 2015. godine kada je donijeta odluka o ovom referendumu.

"Hoćete li suspendovati odluke Suda BiH, pustiti osuđene ljude koji su u zatvoru u RS, dati im čvrste garancije da se ne odazivaju na pozive Suda i Tužilaštva BiH i šta ćete s onima protiv kojih se vode istrage?", pitao je Govedarica.

On je ocijenio da je Dodik počeo da radi protiv Suda i Tužilaštva BiH tek kada je državno pravosuđe počelo da se bavi njime, optuživši ga za "nagodbe" sa pravosudnim institucijama biH.

"Danas se krijete iza opozicije, gdje vam je politički karakter!?", kazao je on, optuživši Dodika da je zbog sebe spreman da žrtvuje Republiku Srpsku.

Cijelog dana traje rasprava poslanika i predsjednika RS, tokom koje su iznijete mnogobrojne međusobne optužbe, uvrede, infomacije iz privatnog života, te pominjani članovi porodica.

Iz opozicionog NDP-a su predložili amandman u kojem se navodi da je stvarni razlog za stavljane van snage odluke o referedumu, to što bi njegovim sprovođenjem RS bila izložena ozbiljnim sankcijama EU i SAD, te da se više ne predlažu odluke bez garancije da će biti sprovedene.

Klubovi poslanika SNSD, DNS, Socijalističke partije i Srpskog demokratskog srpskog kluba zatražili su posebnu sjednicu parlamenta o suspenziji referenduma, dok su protiv predloženog dnevnog reda bili poslanici stranaka opozicije - SDS, PDP i NDP.

Dodik je kazao da odluka o referendumu treba da bude povučena na neodređeno vrijeme, a da se u međuvremenu obezbijedi nacionalni konsenzus i poslije izbora u oktobu 2018. godine ponovo aktivira odluka o sprovođenju referenduma.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније