Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

04. 11. 2017. 21:36 >> 21:04
15

MAKEDONIJA I NATO

Zaev: Očekujemo pritiske Moskve kao na CG

Jedini izbor zvaničnog Skoplja je Evropska unija i NATO, kazao je premijer te zemlje Zoran Zaev. Vjeruje da će Makedonija biti 30 članica Alijanse. Spreman je, kaže, na žestoku reakciju Rusije kada dođe vrijeme za zvanično pristupanje Alijansi, poput one koju je nedavno osjetila Crna Gora.

"Reagovala je u Crna Gora, mi smo spremni, jer moja zemlja nema alternativu. Ja ponavljam-mi želimo da unaprijedimo saradnju sa Rusijom, želimo da npr. tamo što bolje prodamo paradajz, da što više prodamo kupus i sve proizvode. Ipak mi nemamo alternativu, naš izbor je Evropska unija i NATO", rekao je Zaev za sjutrašnju emisiju "Živa istina", prenosi portal Antene M.

Kaže da je na sve spreman, jer je to, poručuje, jedina opcija pravih lidera.

U Crnoj Gori je ulazak u Alijansu proizveo visoke tenzije, zamalo nije eskalirao u nasilje, a Rusija se pozicionirala kao otvoreni neprijatelj. Zaev u intervjuu govori i o mogućnosti da se nešto slično desi i u Makedoniji.

"Znam da je bilo i pokušaja likvidacije, dobro je što se na vrijeme reagovalo, sve je spriječeno, hvala Bogu. I sada neki analitičari kažu - sad si ti na redu. Ako nešto treba da se desi, neka se desi. Ja sam se prihvatio posla premijera, moja zemlja treba lidera, spreman sam da donosim odluke kakve naši građani očekuju, po svaku cijenu, neka bude šta bude", poručio je Zaev.

Makedonski premijer je rekao da političari koji nemaju hrabrost mogu da se povuku i sjede kod kuće.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније