Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 11. 2017. 20:59   >>  20:35

EUROPOL OBJAVIO

Ivica Todorić na listi najtraženijih bjegunaca

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivica Todorić našao se na Europolovoj listi najtaženijih bjegunaca.

Na stranicama Europola uz Todorićevu sliku i lične podatke, navedeno je da se traži zbog korupcije, prevare i falsifikovanja dokumenata.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je nedavno za Todorićem evropski nalog za hapšenje pošto mu je u sklopu istrage u slučaju Agrokor određen istražni zatvor.

Todorić redovno na svom blogu objavljuje reakcije na aktuelna dešavanja vezana uz Agrokor, ali se ne zna gdje se tačno nalazi. Hrvatski mediji nagađaju da je u Londonu ili u Švajcarskoj.

Po raspisivanju potjernice Todorić je putem bloga najavio da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza da bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu djela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države".

Istragom u slučaju Agrokor obvaćeno je 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Među osumnjičenima su i Todorićevi sinovi, Ivan i Ante. Sumnje se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Istražni sudija je jedino Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, dok je ostalima omogućio da se brane sa slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније