Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

28. 10. 2017. 08:47   >>  08:17 6

TAČI I GOTEMELER

I Kosovo da bude dio NATO

Kosovski predsjednik Hašim Tači kazao je da se raduje crnogorskom članstvu u NATO, navodeći da bi trebalo raditi na tome da Kosovo postane dio tog vojno-političkog saveza.

 

Tači se sastao sa zamjenicom generalnog sekretara NATO, Rouz Gotemeler, sa kojom je razgovarao o produbljenju saradnje između Kosova i NATO, kao i o ulozi Kosova kao faktora mira i stabilnosti u regionu.

"Što prije naš region postane dio NATO, to će biti stabilniji mir u regionu", rekao je Tači.

Tači je rekao da se Kosovo obradovalo učlanjenju Crne Gore u NATO i da pozdravlja mogućnost da i Makedonija što prije stupi u NATO. 

Govoreći o transformaciji Kosovskih bezbjednosnih snaga, Tači je rekao da se radi na sprovodenju svih kriterijuma koje treba ispuniti kako bi one bile transformisane u Oružane snage Kosova. 

"Odvija se sveobuhvatni proces konsultacija i informisanja. Iskoristićemo sve mogucnosti kako bi se transformacija izvršila putem ustavnih izmjena, uz učestvovanje svih zajednica na Kosovu", izjavio je on. 

Zamjenica generalnog sekretara NATO, Gotemeler, rekla je da je NATO i dalje posvećen miru i stabilnosti na Kosovu i u regionu, i dodala je da će KFOR ostati na Kosovu onoliko koliko to bude bilo potrebno. 

Tači je ukazao da je uloga NATO na Kosovu i u regionu nezamjenjiva, ali da bi trebalo da se radi i na tome da Kosovo postane dio NATO.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније