Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

25. 10. 2017. 15:58 >> 15:25
3

SKOT PORUČIO

Podrška Srbiji na putu ka EU

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, izjavio je danas da je razgovor zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajana Jia i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bio otvoren i pozitivan i da Hojt Ji iznosi stavove kao prijatelj Srbije.


Na pitanje novinara šta je Vučić kazao Hojtu na tom stastanku, Skot je kazao da nije na njemu da o tome govori i da će Vučić naknadno reći.

Na konstataciju novinara da li je Hojt Ji možda pretjerao u svojim izjavama, Skot je ocijenio da je on svoj stav iznio kao prijatelj Srbije.

"Mi podržavamo put Srbije ka Evropskoj uniji, na kome ima još izazova kao što su vadavina prava, sloboda medija i normalizacija odnosa sa Kosovom. Bez toga neće biti integracije u EU",  kazao je ambasador.

Skot je istakao da "Srbija može imati dobre odnose sa Rusijom, ali i dobre odnose sa nama (SAD), sa Kinom i sa kim god još hoće", kazao je Skot.

Dodao je da zemlja koja hoće da uđe u EU mora biti posvećena tome sto odsto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније