Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

23. 10. 2017. 11:32   >>  11:02 1

KARAMAN OCIJENIO

"Srbija važna Balkanu i Turskoj"

Predsjednik turskog parlamenta Ismail Karaman rekao je danas u Beogradu da je Srbija značajna zemlja na Balkanu, kao i da je značajna za Tursku.


"Srbija ima veliku ulogu kako za okolne države tako i na Balkanu. Ona je značjna kako za nas tako i za Balkan. Mi sa Srbijom imamo puno toga zajedničkog. Imamo zajedničku kulturu, dijelimo zajedničku istoriju, imamo puno toga od prošlosti i za budućnost", rekao je Karaman poslije sastanka sa predsjednicom srpske skupštine Majom Gojković.

Prema njegovim riječima, Srbija i Turska "nijesu susjedi, ali su veliki prijatelji". On se zahvalio na podršci Srbije turskim vlastima tokom neuspjelog puča 2016. godine.

Karaman je naveo da će srpski i turski parlament i dalje "dobro raditi i sarađivati", kao što će činiti i Srbija i Turska.

Maja Gojković je navela da su dva parlamenta 2015. potpisala sporazum o saradnji, a da se poslije posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i utvrđivanja strateških ciljeva saradnje Srbije i Turske, što su i politička i ekonomska saradnja, može raditi na memorandumu o formiranju "zajedničke komisije dva parlamenta koja bi pratila saradnju na nivou vlada".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније