Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

21. 10. 2017. 21:46 >> 21:15

SVE SPREMNO

Sjutra lokalni izbori na Kosovu

Predstavnici Centralne izborne komisije izjavili su danas da su okončane sve pripreme za sjutrašnje lokalne izbore na Kosovu. Danas je poslije 30 dana predizborne kampanje, na Kosovu izborna tišina.

Pravo glasa na lokalnim izborima 22. oktobra imaće 1,89 miliona građana sa pravom glasa. Oni će glasati na 2.490 glasačkih mjesta.

Centralna izborna komisija potvrdila je učešće 91 političkog subjekta na lokalnim izborima, od kojih je jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Inače na ovogodišnjim lokalnim izborima učestvuje 7.091 kandidata, od toga 204 su kandidata za gradonačelnike 38 opština na Kosovu, a 6.887 kandidata je za odbornike u opštinama.

Izbore će, posmatrati oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača.

Predsjednica kosovske Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka ocijenila je juče da je sve spremno za održavanje lokalnih izbora u nedjelju i izrazila nadu da će izborni dan proteći mirno.

Državno tužilaštvo je saopštio da su preduzete sve mjere da se odmah reaguje na eventualne probleme u izbornom procesu. Tokom izbornog procesa u opštinama će dežurati 56 tužilaca.

Policija Kosova sačinila je konkretan plan djelovanja kako bi se obezbijedio miran i nesmetani tok izbornog procesa, dok će posebnu pažnju posvetiti bezbjednosnoj situaciji na sjeveru Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније