Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

21. 10. 2017. 18:25   >>  20:47

SLUČAJ AGROKOR

Raspisana potjernica za Ivicom Todorićem

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu raspisalo je međunarodnu potjernicu za osnivačem Agrokora Ivicom Todorićem.

Dalje radnje po izdatoj potjernici sprovodi policija u skladu sa zakonskim odredbama, rekla je za Jutarnji list portparolka Državnog tužilaštva Martina Mihordin.

Donedavni šef Agrokora jedini je od ukupno 15 osumnjičenih u aferi Agrokor kome je istražni sudija Zoran Luburić odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticanja na svjedoke.

On je hrvatskom pravosuđu nedostupan, a pretpostavlja se da boravi u Londonu.

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je u srijedu istražni zatvor Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima, među kojima su i Todorićevi sinovi Ante i Ivan, omogućio da se brane sa slobode.

Uz Ivicu Todorića istražiteljima je nedostupan i njegov mlađi sin Ivan Todorić, dok se stariji Ante u petak vratio iz Londona i pred istražiteljima odbacio sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenima svom ocu omogućio pribavljanje više od 1,4 milijarde kuna nelegalne dobiti. Ante Todorić nije želio da odgovori na pitanje novinara gdje mu se nalazi otac i hoće li se vratiti u Hrvatsku.

Istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeno je ukupno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Baker Tilly, koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Osnivač koncerna Agrokor Ivica Todorić poručio je u ponedjeljak kada je počela akcija u slučaju Agrokor putem svog bloga da će biti dostupan hrvatskim pravnim institucijama i ocijenio da se protiv njega vodi politički proces.

Vanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio je ranije krivične prijave protiv odgovornih u posrnulom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izvještaja uočene računovodstvene nepravilnosti. Revidirani finansijski izvještaj za Agrokor Grupu i Agrokor d. d. pokazao je da se prethodnih godina prikazivala dobit, a da je kompanija bila milijarde u gubitku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније