Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 10. 2017. 21:19   >>  01:47

OSTALI NA SLOBODI

Todoriću, u odsustvu, mjesec pritvora

Sudija za istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je večeras, nakon ročišta koje je trajalo punih sedam sati, mjesec pritvora za osnivača Agrokora Ivicu Todorića, dok će se ostalih 14 osumnjičenih u akciji Agrokor braniti sa slobode.

To znači da će 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, koji su u podne dovedeni na zagrebački Županijski sud, večeras biti pušteni na slobodu, dok bi za Todorićem, ako se ne pojavi, mogla raspisati potjernica.

Todorić je osumnjičen da je dionice Agrokora za sebe kupio novcem samog Agrokora i drugih firmi iz sastava koncerna.

Otkup dionica Agrokora od EBRD-a, jedna je od glavnih tačaka koje Todoriću zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo stavlja na teret, a prema njihovim optužbama, Todorić se u procesu otkupa dionica okoristio za 758,6 miliona kuna - odnosno oko 100 miliona eura, navode hrvatski mediji.

Osim Ivice Todorića, prema sumnjama tužilaštva, u slučaj su umiješani i njegov sin, član Uprave i predsjednik Nadzornog odbora Agrokora, Ante Todorić, zatim članovi Uprave Tomislav Lučić, Damir Kuštrak i Hrvoje Balent, Piruška Canjuga, Alojzije Pandžić i Ivica Sertić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније