Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

18. 10. 2017. 10:18   >>  09:46 1

AGROKOR

Tužilaštvo traži pritvor za sve

Državno tužilašvo Hrvatske saopštilo da je za svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor" zatražilo pritvor.

Dvanaestoro privedenih biće danas u podne izvedeno pred sudiju Županskog suda, prenijela je HINA.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je na svom portalu objavilo da je odluku o pritvoru donijelo nakon ispitivanja privedenih istražnom zatvoru.

Prema tom saopštenju troje je nedostupno javnosti, a riječ je o osnivaču koncerna Ivici Todoriću i njegovim sinovima Antu i Ivanu, čiji advokati tvrde da oni nijesu u bjekstvu i da će se na poziv pravosudnih institucija vratiti u Hrvatsku.

Uz Todorića i sinove, koji nijesu u Hrvatskoj, u slučaju "Agrokor" su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Discordia i Hrstić zaposleni u revizorskoj kući "Baker Tilly" koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor".

Svi su osumnjičeni za više krivičnih djela počinjenih u privredi i djelima falsifikovanja, odnosno zloupotre poslovanja i nezakonito vođenje knjiga.

Državno tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније