Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

17. 10. 2017. 22:55   >>  22:23 8

BANJA LUKA

Incidenti u parlamentu R. Srpske

Poslanici stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj nastavili su večeras skupštinsko zasjedanje u maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske poslaničkim pitanjima Vladi RS u okviru "aktuelnog časa".

Potpredsjednik parlamenta Nenad Stevandić izjavio je da sjednici prisustvuju 44 poslanika, što je za dva više od potrebne većina za usvajanje odluka, optuživši opoziciju da je ponovo izazvala incident i da je djelovanje opozicije "koordinirano iz Sarajeva".

Sjednica se održava u maloj skupštinskoj Sali, jer su poslanici opozicije onemogućili rad u velikoj sali, a njima poslije toga skupštinsko obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak u malu salu.

Novinari ne prisustvuju sjednici u maloj sali niti Javni servis RS prenosi skupštinsko zasjedanje.

U Narodnoj skupštini nalazi se veliki broj policajaca, a u parlament su večeras stigli i predsjednik i premijerka RS, Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Opozicija je ranije večeras blokirala rad parlamenta nakon što nijesu prihvaćeni njihovi zahtjevi da se po hitnom postupku raspravlja o informaciji o dešavanjima u parlamentu RS 13. septembra, kada ih je naoružana policija spriječila da prisustvuju skupštinskom zasjedanju, jer nije prihvaćen njihov zahtjev da se povuče oluka o smjeni glavnog revizora RS, kao ni njihov predlog rezolucije o strateškim ciljevima RS do 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније