Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 10. 2017. 18:13   >>  17:45

PREMIJER MAKEDONIJE

"Ne razmišljam o vanrednim izborima"

Premijer Makedonije, Zoran Zaev izjavio je danas da ne razmišlja o prijevremenim parlamentarnim izborima i da namjerava da se fokusira na rješavanje dugogodišnjeg spora oko imena sa susjednom Grčkom.

On je novinarima rekao da mu je trenutni proritet završavanje lokalnih izbora, čiji ga dosadašnji rezultat ohrabruje da se fokusira na donošenje ozbiljnih odluka, među kojima i na rješavanje spora sa Grčkom oko imena na, kako je rekao, "transparentan i inkluzivan način".

Stranka Zorana Zaeva SDSM, koja ima tanku većinu u parlementu, u prvom krugu lokalnih izbora je ubjedljivo pobijedila konkurentski opozicioni VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, pa su se u medijima pojavila nagađanja da bi mogao da organizuje vanredne parlamentarne izbore kako bi učvrstio centralnu vlast.

"Ovu podršku (građana na lokalnim izborima) gledamo kao podršku za rad, a ne za nove izbore. Rezultati lokalnih izbora mi daju dodatnu hrabrost za donošenje odluka, uključujući i rješavanje spora sa imenom", rekao je premijer Makedonije.

Kako je istakao, pred Makedonijom su ozbiljne odluke koje treba da donese, među kojima su i "odluke za problem koji Grčka ima sa njenim ustavnim imenom".

Zaev je objasnio da mu je trenutni prioritet da se lokalni izbori, čiji je drugi krug 29. oktobra, završe kompletno regularno i kredibilno, kao i u prvom krugu.

"Samo tada Makedonija pobjeđuje. Odluke ćemo vjerovatno donositi poslije 29. oktobra", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније